Свет
4. July 2020 - 9:02

Силно невреме во Москва

Москва и нејзината околина вчера ги зафати силно невреме.

Во главниот град на Русија невремето откорна повеќе од 50 дрвја и оштети 17 автомобили, а во предградијата паднале уште 29 стебла и уништени се девет возила, изјави претставник на итните служби.

Тој потврди дека се поплавени неколку улици и подвозници, а околу 2.500 луѓе имале прекин во снабдувањето со електрична енергија.