Живот
8. April 2017 - 20:44

Самоубиство во живо на Фејсбук: Објаснил чекор по чекор како ќе се самоубие и скокнал во смрт

Студентот по медицина Арјун Барадвај (23) од Индија изврши самоубситво скокајќи пред илјадници или можеби милиони луѓе.

Имено, тој на својот Фејсбук профил во живо се снимал додека зборува како ќе изврши самоубиство, чекор по чекор, а потоа се фрлил од прозорец.

Момчето било познато како одличен студент на медицина од Бангалор.

Повеќето луѓе мислеле дека момчето се шегува со своите Фејсбук пријатели, но подоцна сфатиле дека всушност Арјун бил сериозен во намерата себеси да си го одземе животот.

Причината поради која ова момче изврши самоубиство се уште не е позната.

Ова е видеото со кое Ајрун објаснува како ќе се самоубие:

Погледнете го видеото во кое се гледа како студентот по медицина скока од прозорец: