Свет
5. May 2020 - 8:46

Само еден нов случај на Ковид-19 во Кина

Кинеските власти регистрираа само еден нов случај на коронавирус, а веќе три недели не е забележан смртен случај предизвикаn од болеста Ковид-19.
       
Од вирусот во кинеските болници се лекуваат 395 лица. Според официјалните бројки, вкупно 82.881 лица се заразени во Кина, при што 4.233 пациенти починале од Ковид-19.