Технологија
10. February 2016 - 13:56

Русите го направија најдобриот камион во универзумот, за него нема препреки!

 
Со овој руски камион можете да одите било каде, за него едноставно нема препреки. Возилото "Шерп", кое го креиреал Алексеј Гарагашијан можете да го користите буквално на секаков вид на терен.
 
Камионот чини околу 50.000 долари. Него го движи дизел мотор од Кубот V1505, а кога ќе се земе во предвид дека има само 44,3 којнски сили за него нема несовладлив терен.
 
Максиманлата брзина е околу 45 километри на час, додека во вода неговата максимална брзина е околу 6 километри на час.
 
Неговите огромни гуми му овозможуваат да се движи по непристапни терени, а како тоа изгледа во пракса погледнете во видеото: