Македонија
6. May 2021 - 14:39

Родителите се заканија со протест ако МОН до понеделник не одговори на барањата

Родители од иницијативата „Настава и учебници мора да има” по средбата со претставници на МОН дадоа рок до понеделник, ако не им одговорат на барањата најавија протест. Настава од хартиени учебници, да се исфрли родово сензитивна содржина од учебниците и родителите да бидат вклучени во образовните политики се дел од нивните барања.

За сега бојкотот на наставата е ставен во мирување.

Изразија незадоволство што министерката Царовска не ги испочитувала да се сретне и да ги слушне барањата од илјадниците родители ширум земјава.

Повеќе за средбата во вестите во 16ч.

 

Мирјана Давидовска