Македонија
6. July 2022 - 20:23

Протестот „Ултиматум – Не благодарам“ продолжува пред Собранието

Протесниот марш под мотото „Ултиматум – Не благодарам“ од пред Владата продолжи кон Министерството за надворешни работи, каде луѓето што протестираа оставаа ружи пред полицијата.

Претходно, на раскрсницата пред плоштадот „Скендербег“ на влезот во Старата скопска чаршија дојде до вербални дофрлувања меѓу демонстрантите и група млади луѓе, но полицијата интервенираше и ги раздели групи, спречувајќи евентуален поголем инцидент.

Моментно, протестот продолжува на финалната дестинација – пред Собранието.