Бизарно но вистинито
15. January 2016 - 16:47

Пронашле насукан кит долг 6 метри, ќе се шокирате кога ќе видите што извадиле од негоата утроба

Кит-убиец кој починал откако се насукал на една песочна плажа ги растажил и шокирал љубителите на животни откако виделе што се наоѓа во неговата утроба.
 
Китот убиец пронајден е на Плетенберг Беј на јужноафричкиот западен Кејп.
 
Кога научниците за овие животни го погледнале китот откриле дека тој во споледните денови јадел само отпад фрлен од луѓе.
 
Стари обувки, најлон кеси, канчиња од павлака се само дел од отпадот кој е пронајден во утробата на китот.
 
Доктор Пенри го опишал ова откритие на Фејсбук како ужасно. Во стомакот на китот долг 5.7 метри пронајдено е многу малку храна а многу повеќе најлон ќеси кои ја забрзуваат смртта кај овие животни, што би требало и да ја покаже натамошната анализа.
 
Се претпоставува дека женката пред да се насука умирала од глад. Била преслаба за да пронајде храна, па јадела само она што и било лесно за наоѓање.