Македонија
18. јуни 2018 - 17:09

Претседателот на МАНУ, Таки Фити за 3 месеци го смени ставот за договорот за името

За помалку од 3 месеци, првиот човек на МАНУ го смени ставот. Ако во март сметаше дека решение кое бара промена на Уставот не е возможно, вчера, Фити го поздрави договорот со Грција

Ставот на Фити не го делат сите академици на МАНУ. За дел од нив, договорот со Грција е штетен за македонските национални интереси.