Бизнис
9. July 2018 - 8:49

Потпишување договори за проектите за регионален развој за 2018 година

 Во Владата на Република Македонија денеска ќе бидат потпишани договорите за спроведување на проектите за регионален развој за 2018 година.

Финансиската рамка на проектите е 279.333.631 милиони денари, а корисници на средствата се центрите за развој на планските региони и општините.

Настанот ќе го отвори министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу.