Живот
11. September 2016 - 14:56

Последна желба: Петгодишно болно девојче се „омажи“ за својот сакан неколку часа пред да почине

Петгодишната Мери Мејси, која боледуваше од цистична фиброза и хронична пневмонија и се исполни желбата да се „венча“ со својот најдобар другар.

Неколку часа по церемонијата што како последна желба ја посака девојчето, почина во Детската болница во Тексас.

Мери и нејзиното најдобро пријателче Демијан планирале да се земат уште откога наполниле по две години, велат нивните семества.

Лекарите предвидоа дека на девојчето не му преостанува многу од животот, оа семејствата направија церемонија на која децата си подарија прстени со ликовите, а Мини и Мики Маус, а во болничката соба била поделена и торта и среќните дечиња се прегрнале.

Пет часа подоцна малечката Мери починала во прегратката на својата мајка, среќна и без болки, соопшти семејството.