Џет-Сет
20. September 2016 - 11:07

Поради нејзината трагична судбина Дино Мерлин ја отпеа најтажната љубовна песна

Емка Хусеинбеговиќ била сопруга на пејачот и текстописец Елдин Хусеинбеговиќ.

Тие двајцата биле убава и среќна двојка. Емка имала семејство, маж кој ја сака, убавина каква што ретко се сретнува, а потоа следувала злокобната вест - се разболела од мултиплекс склероза.

Иако со оваа тешка болест некои можат да доживеат длабока старост, Емка не можела долго да се бори со болеста.

Љубовта и посветеноста кон сопругата на Елдин му беа мотив да напише некои од своите најубави песни. Една од нив „Да шутиш“ ја отпеа Дино Мерлин.

-На личноста која најмногу ја сакам не можам да и подарам чевли, зошто таа не оди. Ниту книга, зошто не гледа, па дојдов на идеја на сопругата Емка да и подарам албум. Мојата жена е слепа и во количка е. Кога би можел да го вратам времето и кога би знаел дека ќе ослепи и ќе биде во количка повторно би се оженил со неа, изјави тогаш Елдин.

Во април 2013 година, по неколкугодишна борба со мачната болест, Емка почина.

Foto Printscreen