Македонија
30. July 2015 - 18:47

Подмладокот на Црвениот крст делеше флаширана вода во Велес

Членови на подмладокот на Општинската организација на Црвен крст од Велес  денеска делеше флаширана вода на случајните мунувачи во центарот на Велес.
 
Акцијата за делење на вода започна вчера и ќе трае и во наредните денови се додека траат пеколните горештини.
 
Како што велат од ОО Црвен крст од Велес целта е да се разладат граѓаните кои се принудени да бидат надвор на плус 42 степени целзиусови.