Македонија
6. May 2016 - 18:13

Подароци од полициски службеници за Дневниот центар за деца со посебни потреби во Тетово

По повод Денот на македонската полиција - 7 Мај, денеска Дневниот центар за деца со посебни потреби во Тетово од делегација од Министерството за внатрешни работи добиподароци во компјутери и други неопходни средства за секојдневно функционирање.

- Со денешната посета на Дневниот центар за деца со посебни потреби сакаме уште еднаш да ги покажеме нашите заложби за почитување на начелата за еднаквост на можностите и недискриминирање и тоа не само формално туку и суштински, изјави заменик-министерот за внатрешни работи Агим Нухиу кој со заменик-директорот на Бирото за јавна безбедност Бесир Деари и претставници од Секторот за внатрешни работи го посетија центарот.

Директорот Беџет Камбери информираше за просторните и останатите услови во кои е организиран престојот на децата, за нивните приоритети и потреби и слично а се заблагодарија на подароците што ги добија од високите полицискислужбеници.