Македонија
18. September 2016 - 20:13

Пијалок кој може да ја излекува главоболката за само неколку минути

 
Овие две состојки кои ви се потребни за подготовката на овој пијалок веќе ги имате дома.
 
Луѓето кои боледуваат од чести мигрени знаат како главоболките можат да бидат болни и дека не можете едноставно да се ослободите од нив.
 
Меѓутоа, тие очигледно не знаат за овој едноставен рецепт кој може да ја излекува главоболката за само неколку минути.
 
Станува збор за традиционален метод кој денес многу е проширен. На вам е да одлучите дали ќе го испробате и еднаш за секогаш ќе заборавите на главоболките.
 
Од состојките ви се потребни само сол и сок од лимон. Треба да одберете што поквалитетна сол која содржи многу минерали. Оваа сол може да ве ослободи од главоболките затоа што го зголемува нивото на серотонин во вашата крв, го зајакнува нервниот систем и ја нормализира ацидо – базната рамнотежа во вашиот организам.
 
Значи, потребно е само да исцедите еден свеж лимон и во тој сок да додадете две лажички сол. Измешајте се’, додадете малку вода и испијте ја целата чаша во една голтка.
 
Вкусот не е многу пријатен, но верувајте дека повеќе нема да имате проблем со главоболките.