Македонија
29. March 2019 - 8:32

Панел-дискусија „Западен Балкан покрај решавањето на билатералните прашања“

Панел-дискусија „Западен Балкан покрај решавањето на билатералните прашања“ ќе се одржи денеска во Скопје. На панел-дискусијата е најавено обраќање на министерот за надворешни работи Никола Димитров.

Покрај затворањето на билатералните прашања, постојат и многу други критериуми кои земјите од Западен Балкан мора да ги исполнат за да постигнат напредок во пристапувањето. Треба да обезбедат опипливи и одржливи реформи во клучните области како владеењето на правото, борбата против корупцијата и организираниот криминал и јавната администрација, се дел од темите што ќе бидат опфатени на панел-дискусијата.

Панел дискусијата  е во организација од Советодавната група за политики „Балкан во Европа“ (БиЕПАГ) и Институтот за демократија „Социетас цивилис“ (ИДСЦС).