Спорт плус
4. October 2019 - 12:26

Пад на Маркез во Тајланд

Заднот дел од неговиот мотор буквално бил распаднат, а за среќа Маркез веднаш станал и со куцање и со помош на луѓето од редарската служба се упатил кон возилото за итна помош.

Петкратниот светски првак бил транспортиран во блискиот медицински центар каде ќе му бидат извршени детални прегледи.