Живот
20. November 2018 - 11:25

Овој град нуди 10.000 долари само за да се преселите: Нов стан и месечни приходи за година дена

Како дел од новата инвестиција Талса Оклахома  нуди 10 илјади долари, но и многу други бенифиции на сите оние кои одлучат да се преселат во овој град поради работа во наредните денови. 
 
Проектот носи назив „Tulsa Remote", а го основила фондацијата на семејството Џорџ Кајзер со намера во градот да доведат претприемачи кои се заинтересирани додатно да ја развиваат својата работа во овој град. 
 
Секој кој ќе одлучи да се пресели во Талса ќе добие 10.000 долари во годината, прво 2.500 долари за трошоци за надомест, и по 500 долари месечно до последните 1.500 долари на крајот на 12-тиот месец.
 
Тие кои ќе поминат на конкурсот ќе живеат во нов опремен стан со 33 отсто попуст на комуналиите.