Балкан
16. January 2018 - 16:14

Овој датум не е случаен: Оливер Ивановиќ убиен точно на годишнината од убиството на неговиот голем пријател

Оливер Ивановиќ е убиен денеска во Косовска Митровица пред влезот на неговата канцеларија на истиот дека кога пред 4 години е убиен кандидадтот за гадоначалник на Северна Митровица и пријател на  Иваниновиќ - Димитрије Јанчијевиќ.
 
Јанчијевиќ е убиен на 35-годишна возраст, на 16. јануари 2014 година пред својот дом во Косовска Митровица.
 
Во времето кога Димитрије бил убиен како кандидат за градоначалник на Северна Митровица, на првите тогашни косовски локални избори, Оливер како кандидат за градоначалник бил уапсен под обвинение дека е воен злосторник.