Свет
21. October 2016 - 19:00

Oткриена најголемата мистерија на светот

Најголемата мистерија на светот конечно може да биде решена, откако научниците открија што навистина претставува Бермудскиот триаголник кој со години наназад одземаше илјадници животи.
 
Истражувачите тврдат дека помеѓу трите острови се создава струење на воздухот кое достигнува и брзина до 170 mph во секунда, ова струење според научниците е наречено воздушна бомба.
 
Тие веруваат дека овие воздушни бомби т.е. силни ветрови се способни да соборат и големи бродови или пак авиони да турнат од небото директно кон дното на океанот.
Истражувачите откриваат дека брзината на ветровите се со иста јачина како и брзината на ураганот Катрина кој ја погоди Америка пред неколку години, а овие ветрови се толку моќни што би можеле да достигнат и височина на брановите и до 45 метри.