Здравје
11. July 2016 - 15:48

Откако ќе го прочитате ова никoгаш повеќе нема да ги издепилирате срамните влакна од вашето тело

Ова е дефинитивно најлудата причина за повеќе никогаш да не ги издепилирате срамните влакна, но е совршено логичен.

Во последните неколку години, депилацијата на интимните делови е примарна работа на секоја жена, но дали е тоа навистина добро?

Експертите препорачуваат дека поради здравјето не треба да ги отстрануваме срамните влакна.

Се испоставува дека се што имаме на телото има некаква функција, а судејќи по се интимните влакна имаат улога на спречување страни тела. Тоа е некоја врста на филтер, која спречува иритација во тој дел и помага во регулација на телесната температура.

Со други зборови ние сме помалку заштитени од инфекции. А со тоа се подразбира дека хигиената на срамните влакна треба редовно да се одржува, инаку ќе бидат бескорисни.