Интернет
20. October 2016 - 15:28

Осуден на затворска казна поради коментар на Фејсбук!

Суд во Вирсбург на југот од Германија осудил еден маж на затворска казна поради десничарски коментар и говор на омраза против Евреи и мигранти на Фејсубк. Казната следека по апел на германски политичар дека треба да се борат против десничарската пропаганда на интернет.

Судиите истакнале дека иако осудениот изразил жалење поради тие коментари, се работи за личност која е веќе позната на полицијата и има некоклу прекршоци.

Судиите исто така истакнале дека цврстот стојат зад одлуката на затворска казна поради тоа што говорот на омраза во Германија на интернет е во огромен пораст.