Македонија
21. April 2020 - 11:27

Османи: Кризниот штаб на Владата дискутираше за полицискиот час да трае од 19:00 дo 05:00 часот

Централниот кризен штаб формиран за мерките против вирусот Ковид-19, денеска дискутираше за измена на времетрањето на полицискиот час од 19:00 до 05:00 часот, објави на својот Фејсбук профил вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи.

По појава на корона вирусот во Северна Македонија, првично полицискиот час почна да се применува од 21:00 до 05:00 часот, односно оваа одлука траеше неколку дена и потоа беше заменета со времетрање на полицискиот час од 16:00 до 05:00 часот.

Воедно од Владата на неколку наврати информираа дека олеснување на рестриктивните мерки ќе почне да се применаат после 1 мај.