Живот
7. September 2015 - 18:58

Оптичка илузија која ќе си поигра со вашиот мозок!

Шон Марфи работел сам во лабораторија на неколку лица за еден експеримент и открил една неверојатна оптичка илузија.
 
Имено, додека тој ги набљудувал, а гледал во крстот на средина, по неколку секунди забележал нешто неверојатно: лицата наеднаш станале грди, па дури гротескни.
 
Овој феномен е наречен “Flashed Face Distortion Effect” (ефект на искривеност на лицата), а се јавува за време на компарацијата на различни лица, кои се поставени едно покрај друго, додека сликите се менуваат.