Македонија
5. January 2023 - 10:15

Опожарена куќа во кумановската населба Карпош

Пожар зафатил куќа во кумановската населба „Карпош“ вчера, соопштија денеска од Регионален центар за управување со кризи.

Како што се наведува во дневниот билтен на Центарот, пожарот го гаселе шестмина пожарникари со две противпожарни возила.

Причината за избувнување на пожарот, како и висината на материјалната штета засега не се познати.