Македонија
12. October 2016 - 8:19

Нов земјотрес почувствуван во Скопје

Во текот на вчерашниот ден  во 18 часот и 14 минути беше почуствуван земјотрес во Македонија кој бил со интензитет од 2,1 степени.

Епицентарот на овој земјотрес бил 20 километри северо-западно од Скопје (кај Чучер Сандево) на длабочина од  километар.

Земјотреси со послаб интензитет во регионот во текот на вчерашниот ден биле регистрирани и во Турција и Грција.