Бизарно но вистинито
5. July 2017 - 18:09

Нашле девојка на улица изгледала како да ја запоследнал ѓавол, а вистината уште позастрашувачка!

Случајни минувачи  останале во шок кога во среде бел ден на улица здогледале девојка која се однесува како во неа да влегол ѓаволот. Кога и се приближиле  виделе дека девојката се однесува некотролирано, како да пртобува да тргне нешто од себе.

Иако сцената е навистина страшна и изгледа како од филмот „Егзорцизам“, вистината е дека девојката конзумирала една од најопасните дроги на светот, ЛСД.

Лизергинска киселина (ЛСД) излегла од лабараторијата Сандоз и е претставена како дрога намената за користење во психијатриите, на почетокот се покажала како ветувачка супстанца во лечењето на тешки психички пореметувања и како таква почнала да се користи под строг надзор во некои психијатриски установи.

Како почна ЛСД-то да излегува во јавноста така почнала и неговата злоупотреба, потоа бил забранет за користење за било какви потреби, медицински, рекреативни или спиритуални. Без оглед на тоа, во некои интелектуални кругови ЛСД-то се смета за ветувачка дрога. Одредени организации даваат поддршка за ЛСД како Beckley Foundation, MAPS, Истражувачкиот институт Heffter, Albert Hofmann Foundation за негово истражување за користење во медицински потреби. Користењето ЛСД може да предизвика трајни последици, како што се шизофренија, параноја или тешка депресија и конечниот епилог воглавно може да биде самоубиство.