Македонија
16. February 2020 - 16:47

Митрески: Земјата за 3 години од изолација ја донесовме во НАТО

За три години успеавме да донесеме историски одлуки без кои немаше пред некој ден да ја имаме свечената седница за членство во НАТО, рече координаторот на СДСМ Jован Митрески во последното свое обраќање  по повод распуштањето на Собранието.

- Нашата држава ја вративме на прав пат од изолација во меѓународно признаената и етаблирана. На изборите на 12 април граѓаните ќе можат да изберат меѓу две политики. Едната е СДСМ која нудат  просперитет и благосостојба, а за другиот избор не сакам ни да коментирам сите знаеме што значи, рече Митрески. 

Тој испрати апел до сите партии, институции и граѓаните да дадат свој  придонес изборите на 12 април да бидат перфектни, кристално чисти и регуларни со цел да покажеме, како што рече дека сме европска држава.  

 

 

Катерина Нешкова