Македонија
20. February 2018 - 17:32

Мисовски, Ташевска Ременски и Мемеди избрани за потпретседатели на Парламентот

 Пратениците Горан Мисовски, Фросина Ташевска Ременски и Весел Мемеди денеска се избрани за потпретседатели на Собранието на Република Македонија. 

Изборот на Мисовски, Ташевска Ременски и Мемеди помина без дискусија. Гласањето на пратениците за потпретседателите беше поединечно, а тие беа избрани со по 61 глас „за„ и еден воздржан и без ниту еден глас против.

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ не учествуваше на 34. пленарна седница на Собранието. 

По изборот Мисовски, Ташевска Ременски и Мемеди дадоа свечени изјави.

Седницата продолжи со другите точки од дневниот ред.