Балкан
11. November 2019 - 22:18

Мини торнадо над Улцињ: Погледнете како пијавицата помина над црногорското приморје

Пијавица или вртложен ветер кој во Улцињ се нарекува и трума, не е честа појава на ова подрачје.

Иако трае кратко, може да нанесе голема штета. Како и не, кога станува збор за мини торнадо.

Почесто се случува на море, што во текот на викендот беше случај на некои 5-6 милји над Крш кај Ѓеран.

Како што се наведува оваа глетка траела околу 10 минути.

Kurir.rs/CDM