Македонија
10. May 2021 - 14:08

Милошоски објави видео од Пекер во кое тврди дека се познава со Заев и бил кај него дома

Антонио Милошоски денеска објави видео снимка на која најпознатиот турски мафијаш Седат Пекер вели дека го познава лично премиерот на Македонија и дека бил кај него дома.

„После изјавата на Седат Пекер, по кого има меѓународна потерница за трговија со дрога, дека имал лична средба со Зоран Заев, станува јасно кој ја дал наредбата на овој нарко бос службениците во МВР да му издадат македонска патна исправа со украдениот идентитет Џадин Амедовски. И додека полицијата во Турција и во ЕУ го барала Седат Пекер за да го уапси за нарко-трговија, Заев го среќавал дома, и му овозможил да ѝ се сокрие на меѓународната правда. Ова е само еден пример кој покажува како македонскиот пасош, со знаење на владините функционери, станал патна исправа за заштита на 215 меѓународни мафијаши кои се барани од Италија, од Србија, Турција, Романија, Црна Гора и од целиот Интерпол“, напиша Милошоски на својот профил на Фејсбук.