Свет
29. March 2020 - 9:13

Мексиканските власти апелираат граѓаните да останат дома еден месец

Заменик министерот за здравство на Мексико, Уго Лопез-Гател ги повика сите граѓани да останат во своите домови еден месец.

Тој додаде дека тоа е единствен начин да се намали брзината на пренесување на новиот коронавирус.

Мексиканските здравствени власти соопштија дека се потврдени вкупно 484 случаи на Коивд-19, од кои 16 смртни случаи.