Македонија
29. May 2020 - 11:50

Мајката на Моника: Стојан е најголемиот домаќин, маж и глава во фамилијата

Многу ми е тешко поради ова што ни се случува во семејството, изјави Кристина Ристеска, мајка на претепаната активистка Моника Ристеска-Конопова, за порталот „Галама.мк“.

– Моника е со импулсивен карактер и не само сега, туку и во минатото знаела да изреагира со осуда кон нас, иако целиот живот го посветивме на децата. И покрај честите испади кои ги прави, за кои јавноста е сведок, ние како родители никогаш не се откажавме од неа. Напротив, секогаш бевме тука да ѝ помогнеме, па дури и сега. Тоа е наше чедо! Би сакала да демантирам дека мојот сопруг Стојан е алкохоличар како што Моника го нарекува. Стојан е најголемиот домаќин, маж и глава во фамилијата, каков секое семејство би посакало да има. Тој секогаш се грижел за домот, никогаш не одел по коцки, по жени или по некакви пороци. Секогаш приоритет му било семејството. И затоа тешко ми паѓа ова што го пишува за нас мојата ќерка, моето чедо. Пишува и за мене, но нејсе – изјавила Кристина Ристеска за „Галама“.