Живот
13. August 2015 - 16:38

Листа на топ 10 земји со најголеми плати во светот!

Германија се наоѓа на средина на листата, а од државите кои се на листата со најголеми плати највеќе се европски. 
 
Порталот Top Men's magazine објави листа на топ десет држави во кои работниците имаат најголеми плати. Да нема забуни се работи за просечната нето плата, односно делот кој останува по одбивање на сите даноци, придонеси итн. 
 
1. САД - околу 190.000 денари
2. Луксембург - околу 180.000 денари
3. Норвешка - околу 155.000 денари
4. Швајцарија - околу 154.000 денари
5. Австралија - околу 146.000 денари
6. Германија - околу 144.000 денари
7. Австрија - околу 144.000 денари
8. Канада - околу 136.000 денари
9. Шведска - околу 135.000 денари
10. Франција - околу 133.000 денари