Loading Video...
Спорт плус
19. April 2020 - 12:46

Куриозитет на ММА борба! Важно судијата во рингот има заштитна маска

 
Социјалната дистанца која е главно оружје во борбата против Ковид-19, повеќе од сигурно не само што не се почитува во Белорусија туку натпротив.
 
Во оваа земја не само што се одржува фудбалскиот шампионат, туку има и борби во ММА првенството, а се игра и тениски „егзибициски“ турнир. 
 
Така во 50-тото издание на ММА белорускиот боречки шампионат беа одижани неколку интересни борби. 
 
Во борбата во лесна категорија, Герман Венденмин го принуди својот противник Димитриј жаурид да ја предаде борбата, додека бантам категорија Иван Семењук со одлуга на судиите беше подобар од Азербејџанецот, Кенан Џафарил. 
 
Сигурно дека куриозитет преставува заштитната маска која ја носеа судиите во рингот, со која најверојатно, истите мислат дека преставува сигурна заштита од вирусот Корона.