Интернет
18. September 2015 - 16:48

Кои се опции му недостасуваат на Фејсбук

Пред неколку дена Марк Цукерберг соопшти дека Фејсбук започнал сериозно да работи на знакот „дислајк“ (dislike), што предизвика позитивни реакции кај корисниците на оваа социјална мрежа.

Но, по ваквата најава, некои корисници почнаа да доставуваат предлози за воведување на нови ознаки и емотикони на Фејсбук.

Така, на листата на предлози се најдоа и: „зошто секогаш лажеш“, „престани со расистичките гомненици“, „смири се“, „никој не сака да те чита“, „едноставно престани“...  

На предлагачите на нови симболи на фејсбук им се придружи и водителот Конан О’Брајан, кој ги сугрирара и опциите: „твоето бебе сепак не е толку слатко колку што мислиш“ и „ми се допаѓа ова - се мразам себе си“.