Бизарно но вистинито
13. October 2015 - 13:53

Кога видела што и направил стоматологот на нејзината ќерка - Тотално полудела!

Бријел Монтлеј (6) е девојче од Флорида кое нејзината мајка ја однела кај Хауард Шнајдер, стоматолог, за да и извади еден заб. Меѓутоа, по прегледот кај стоматологот, девојчето останала без седум заби! Исто така, тој ја злоставувал и бил физички агресивен!
 
Пред да почне стоматологот почнал со интевенцијата, ја замолил мајката да остане надвор во чекалната со изговор дека децата„лошо реагираат“ кога родителите им се во близина. Таа прифатила, мечутоа, откако поминала три часа во чекални, билна многу загрижена.
 
Кога ја видела својата ќерка целата измачкана со крв, мајката видно се вознемирила. Во понатомошниот преглед воочила дека ќеркаи има модрици по вратот, па веданш ја однела во Брза помош.
 
Исто така, веднаш диела дека на нејзината вилица нема седум заби.
 
Бесна и изнервирана од лошиот третман, мајката дури и физички се нафрлила на докторот, кој пробал да негира.
Ова не единствен случај на Флорида. Голем број на родители веќе побуниле против стоматологот кој таму работи, па своите деца не сакаат да ги носта на лекување кај него.
 
Благодарејќи на големиот број незадоволни родители, докторот добил отказ и си отишол од Флорида, меѓутоа, многу се согласуваат дека и затворската казна ќе одговарала за ваквото малтретирање на децата.