Македонија
30. January 2018 - 21:18

Ќе се реконструира здравствениот завод во Отешево

Заводот за превенција, лекување и рехабилитација на хронични, респираторни, неспецифични и алергиски заболувања - Отешево ќе се реконструира.

На денешната владина седница е прифатен Акцискиот план за реконструкција и адаптација на Завод и е задолжено Министерството за здравство на секои шест месеци до Владата да доставува информација за прогресот на активностите од Акцискиот план, се до конечна реализација на проектот, соопшти владината прес-служба.