Спорт плус
1. August 2021 - 11:46

Кинеската Ши Тингмао стана трикратен олимписки шампион во скокови во вода

Кинеската Ши Тингмао го освои златниот медал во скокови од отскочна даска од три метри на Олимписките игри во Токио.

Ова злато стана за Ши е трето во кариерата на Олимписките игри. Таа, исто така, стана шампион во оваа дисциплина на Игрите во Бразил, а во истото натпреварување освои златен медал во синхронизирани скокови од три метри отскочна даска.

Второто место на Олимписките игри во Токио го зазеде друга Кинеска, Ванг Хан, додека бронзата е за Американката Криста Палмер.

Пласман на првите три:
1. Ши Тингмао (Кина) – 383,50 бода
2. Ванг Хан (Кина) – 348,75.
3. Криста Палмер (САД) – 343,75.