Свет
27. February 2020 - 13:06

Јапонија ќе ги затвора училиштата поради Ковид-19

Јапонскиот премиер, Шинѕо Абе денеска соопшти дека Владата ќе бара затворање на сите основни и средни училишта од 2 март и заклучно со пролетната пауза на крајот на март.

Јапонскиот премиер ова ко кажал на состанокот на кризната група за борба со новиот коронавирус.