Спорт плус
5. August 2021 - 6:38

Иста распределба на медали во фрлање ѓуле како во Рио, така и во Токио

 
 
Како и пред пет години во Рио, така и во Токио, идентчна распределба на медалите во фрлање ѓуле кај мажите. 
 
Американецот, Рајан Краузер три пати го рушете олимписки рекорд за на крајот да дофрли, 23 метри и 30 сантиметри и да го одбрани златото, пред сонародникот Џои  Ковач кој повторно е сребрен и Томас Волш од Нов Зеланд кој одново се закити со бронзата.