Живот
29. September 2015 - 11:55

Имиња за деца кои ги забрaни судот – За некои нема да можете да поверувате

Родителите денеска се трудат да бидат оригинални и креативни, па на своите деца им даваат имиња кои ја минуваат секоја граница.
 
Ова е листа на имиња кои судот ги одбил...
 
1.Нутела
Еден француски пар сакал својат ќерка да ја крстат по името на познатиоткрем за да покажат колку е таа слатка. Судот не го дозволил тоа, но по  инсистирањето на родителите, дозволено им било да се вика Ела, секако од НутЕЛА.
 
2.Акума(ѓавол)
Акума на јапонски значи Ѓавол, а поради обидот ова име да се стави на дете реагирал и јапонскиот премиер и не било дозволено.
 
3.Анал
На листата забранети имиња во Нов Зеланд е Анал, бидејќи на неки родители и тоа им дошло на памет.
4.@
Како во многу земји, така и во Кина не дозволува симболи и бројки како дел од име.
 
5.Металика
Малата Металика е крстена по ова име, но шведскиот суд не се согласил со тоа.