Бизарно но вистинито
30. September 2015 - 20:25

Им ги сечат рацете на Албино деца, и ги продаваат

,,Не можам да ви ја опишам болката…Имав околу 15 години, кога во нашата куќа влегоа пет мажи и со ножови ме нападнаа .” – вака почнува ужасната приказна на албино девојче од Танзанија, која е последната жртва на напаѓачите во оваа земја.

Напаѓачите влегле во нивната куќа и и ја отсекле раката за потоа да ја продадат.

Во некои земји се верува дека деловите од телото на албино луѓето, имаат магични моќи. Напаѓачите ги продаваат деловите од телото на нивните жртви на ,,црниот пазар”.

Тие веруваат во тоа дека луѓето се подготвени да платат од 3.000-4.000 фунти за нога, или пак по 50.000-75.000 фунти за целото тело.

Ова е само една многубројните трагични животни приказни на албино луѓето во Танзанија. Во последната година 8 албино деца настрадаа во вакви брутални напади.

Во следново видео, девојчето ја раскажува нејзината ужасна животна приказна: