Живот
3. March 2016 - 16:31

И подари нови гради и мерцедес, а таа му украде уште 2,5 милиони евра

Карл Х. (79) од виенскиот округ Доблинг по смртта на жената со која бил во брак 40 години, во голф клуб запознал келнерка од Хрватска.

Жената му раскажала како мажот ја тепал па Карл и помогнал да се разведат. По разводот почнала да користи трикови како секс и алкохол и откако Карл ја продал својата компанија за 2,8 милиони евра, келенерката почнала да го присилува на брак.

И купил мерцедес E200 coupe, и подарил нови гради и заби, но на жената и тоа не и било доволно.

Според приватната тужба, келнерката го намамила сопругот Карл да и ги каже лозинките од сефот и картичките.

Тогаш исчезнала, велејќи му дека ќе оди на излет во Хрватска, а всушност останала во Виена и таму подигнала 2,5 милиони евра.

Келнерката сега се брани дека тоа и било подарок од дарежливиот сопруг. Тој сепак ја тужеше и ако ја прогласат за виновна може за добие затворска казна од 10 години.