Фудбал
29. July 2021 - 16:27

Хрватската фудбалска федерација има нов претседател

Давор Шукер повеќе не претседател на Фудбалскиот сојуз на Хрватска. На денешното Собрание, за нов претседател беше избран Маријан Кустиќ. Давор Шукер девет години беше прв човек на хрватскиот фудбал.
 
Марјан Кустиќ е долгогодишен фудбалски работник и поранешен пратеник од редовите на ХДЗ во парламентот на Хрватска. Во ерата на Шукер тој беше Извршен директор на Фудбалскиот сојуз на Хрватска.