Свет
3. March 2017 - 12:30

Хорор во Њујорк: Гори кулата на Трамп

Официјалните лица во Њујорк го истражуваат пожарот кој изби во Интернационалниот хотел и кула на Трамп во Њујорк.

Пожарот избил на 47. кат од зградата, со поглед на Централ парк, во раните утрински часови денеска.

Пожарникарите се повикани околу 4.30 часот по локално време, а огнот е угасен околу 5.20 часот.

Пожарникарите ја истражуваат причината за пожарот,но не најдоа ништо што би укажувало на нешто сомнително.

Според првичните извештаи нема повредени.

Prema prvim informacijama nema povređenih.