Македонија
14. March 2018 - 17:38

Груевски до Џафери: „Немојте на сила, немојте на сила, не е добро на сила!“

Собранието на Република Македонија, по третото читање го донесе Законот за употреба на јзиците со 64 гласа „за“, без против и воздржани. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ги искористија сите законски можности да се спротивстават на донесувањето на противуставниот закон за јазиците.

Пратеникот Никола Груевски му се обрати на Талат Џафери со молба да не се донесува на сила законот.

-Немојте на сила, немојте на сила, не е добро на сила, застана Груевски во одбрана на демократијата.