Македонија
11. November 2019 - 19:07

Филипче: Не е безбедно во кругот на фабриката ОХИС

На новинарско прашање околу случувањата во ОХИС и штетноста на излеаната материја, министерот за здравство посочи дека доколку се помине во близина кадешто е ослободена материјата може да предизвика надрзба на очите и надразба на кожата. 

Еден пациент бил прегледан во клиниката, му била дадена соодветна терапија и бил пуштен на домашно лекување.