Џет-Сет
21. January 2016 - 10:38

Елтон Џон пишува песни за Лејди Гага

Новиот албум на поп пејачката Лејди Гага ќе излезе кон крајот на оваа година, а Елтон Џон ќе биде еден од авторите на албумот.

- Ги слушнав првите две песни и многу се убави, затоа што потсетуваат на нејзите почетоци, како на пример, „You & I“ и „Bad Romance“, изјави Елтон Џон во неодамнешќното интервју и откри дека на Гага со задоволство ќе помогне во пишување на песните.

Лејди Гага и Елто Џон веќе соработуваа во неколку проекти, заедно компонираа музика за цртаниот филм „Гномео и Јулија“, како и за „Muppets Thanksgiving special“, специјалната епизода Мапет шоу.

Освен деловната соработка, музичарите ги поврзува и тоа што Гага ги има крстено децата на Елтон Џон, но и покрај тоа, музичарот не го пофали третиот алум „Артпоп“ на Гага.

- Тоа беше лош албум и мислам дека тоа и таа самата го призна. Сепак, од тогаш има направено три феноменални работи. Сними албум и беше на голема турнеја со Тони Бенет и се појави во ТВ серијата „American Horros Story“, искрено рече музичарот.

Освен него, засега се претпоставува дека продуцентите Марк Ронсон и RedOne ќе имаат свој удел во новиот албум на славната пејачка.