Бизарно но вистинито
19. November 2015 - 16:25

Дознале дека се брат и сестра по 25 години брак

Судот во Саудиска Арабија присилно го разведе брачниот пар поради тужба дека нивниот брак е незаконит.
 
Саудискиот суд нареди развод на еден брачен пар 25 години брачна заедница, со основа откривање на докази кои укажуваат на тоа дека сопружниците се брат и сестра.
 
Судот изјавил дека има доволно докази дека овој пар, кој има седум деца, ги доела иста жена, што нивниот брак го прави неаконски.
 
Одлуката судот ја донел во согласност со препораката на муфтијата во Саудиска Арабија, Шеик Абдула Азиза ал Шеик