Свет
6. April 2020 - 20:48

Докторите на Тајланд ги заштитуваат новороденчињата од Ковид-19 со визири

Коронавирусот можеби е најопасен по постарите лица, но вестите кои секојдневно доаѓаат од целиот свет покажуваат дека ни најмладите не се поштедени.

Во американската држава Илионоис, бебе на возраст од само шест месеци починало од коронавирус. 

Бебињата бараат посебна грижа во време на пандемија, докторите најдобро знаат како да ги заштитат.

Тајландските лекари на новородените деца им ставаат визири за да ги заштита од коронавирусот, со оглед на тоа дека сега е познато дека Ковид-19 се пренесува преку капки.